Zamieszczone przez Maicroft
Mod podświetlenia zegarów - wersja light
Zwiń
X
-
dzisiaj na pierwszu ogień poszed przełącznik świateł już świeci na biało (lekko błękitnie - takie diody dostałem) efekt świetny. Jako sygnalizacja przednich przeciw mgielnych użyłem czerwonej diody. Poczekam co xekon wymyśli jak zaświecić brakującą diodę od tylnego przeciwmgielnego.
Pozdrawiam all
Komentarz
-
-
aciu, Czekamy na efekt całościOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Gdzieś tu czytałem że co niktórym podoba sie podświetleie poarańczowe to chyba nie jest problem poniewaz w Octavi I w rocznikiu 97 produkcji wszystko było podswietlane na pomarańczowo. pewnie jakies części pasują do nowszych roczników.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Mam pytanko, jak sobie poradziliście z podświetleniem pokręteł nawiewu?
Jest tam zielony klosz i żarówka, jednak wstawiając tam diode, zamiast żarówki kiepsko widać ikony ustawienia nawiewu (wybór-szyby, na nogi itp). Jaką diodę stosujecie, bo diody 3mm emitują światło do przodu, a nie jak żarówka do okoła. A może są diody 3mm o kącie świecenia 120 stopni???
Komentarz
-
-
aciu, przy podswietleniu pokreteł nawiweu trzeba troche sie pomeczyc. Szukałem odpowiedniego plastiku zeby zastapic ten zielony ale niestety nie znalazłem :?Wiec nie pozostaoami nic innego jak wsadzic tam kilka a dokłądniej 4 diód 3V i nimi podswietlic pokretła. Niestty do tego konieczne jest wyjecie tego całego mechanizmu z samochodu w celu dojscia.
Świeci to troche słabiej niz pozostałe, ale jeszcze mysle nad poprawka tego. Ostatnio widziałem ze neck99 miałzmienione podswitlenie pokreteł na czerwono - trzeba do niego zastukac
Aha. Nie wiecie czy sa moze diody 3mm o mniejszym napieciu nic 3V??? Wtedy mozna by dac ich wiecej
Komentarz
-
-
Witam wszystkich
Z tego co czytam to widzę , że tylko na południu robi się mody oświetlenia a co z północą ?!
Jakby ktoś z północnych forumowiczów chciał namiar na gościa co robi mody ( Gdynia ) to na priv lub gg.
PS.To nie jest reklama tylko chcę pomóc bo jakoś nikt tu nie pisze że robi ktoś mody na północy
Pozdrawiam Bobas122AHF '01 Elegance Combi
seria 120 KM / 257 Nm
Komentarz
-
-
Ja dzis skonczylem climatronika. Czyli zostal do zrobienia w wolnej chwili licznik. Reszta jest na bialo z wstawka czerwonego na panelu szyb
Przy okazji nie wiem, czy to tylko w trybie diagnostyki, czy jest jakies ustawienie, gdy pod lub nad ikonka obiegu zamknietego zaswieca sie taka literka A. Jeszcze tego nigdy nie widzialem :wink:
Aha Xekon w climatroniku podal, ze do wymiany jest 10 diod, w sumie mozna wszystkie wywalic i dac biale, ale jesli nie przeszkadza nam, ze te dwa guziki beda swieci slabiej to zostawic jak jest, bo te dwa guziki sa podswietlone wlasnie niebieska i czerwona dioda
Komentarz
-
-
Fotki nie chca mi wyjsc :roll: , a narazie leje deszcz wiec lepszych nie mam:|
Generalnie lepiej niz sadzilem, ze to bedzie wygladac Jestem w stanie kazda kombinacje kolorow zrobic, pod warunkiem ze sa takie diody do kupienia.
Na tym pierwszym wszystko swieci dobrze, tylko tak do bani wyszlo na zdjeciu, a w rzeczywistosci calosc wyglada duzo lepiej
Nastepny etap czerwone wskazowki w liczniku, a moze odrazu tez zrobie red on white - kto wie
Komentarz
-
-
xekon, pytanko :?: czy ceny sie zmieniły,czy pozostaly bez zmian...tzn
Zamieszczone przez xekonCzerwone wskazówki / Białe tarcze i wyświetlacze - 170 plnZamieszczone przez xekonbialo / niebiesko + 30 plnbyły:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
Komentarz